Lilian and Joost go slow! Eind 2013 verruilde we onze Nederlandse zekerheid voor een oude T2 VW busje genaamd 'Lola'. Ze bracht ons naar Chili, Argentinië, Patagonië, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia en Panama. Langzaam maar daadkrachtig. On the way hebben we geweldige mensen ontmoet en vrienden voor het leven gemaakt.
In 2015 bedachten we dat 'iets' meer vastigheid wilden en dus verruilden we ons nomanden-leven in voor reizen én werken. In Bonaire, Mexico en Sardinië werkten we als
kite-instructeur. In Oostenrijk runnen we een chalet en hebben we onze eerste kennismaking gemaakt met snowkiten.

Wat drijft ons: 'Vrijheid', 'Architect van je eigen leven zijn' en vooral 'Zoveel mogelijk kitesurfen op zoveel mogelijk verschillende plekken in de wereld'.

maandag 23 maart 2015

Het leven na Lola

Minca - San Andres - PANAMA - Panama City - Playa Venau - Punta Chame - Rambala

Na Lola verkocht te hebben waren we natuurlijk een beetje verloren, maar grepen we de kans ook meteen aan om lekker naar een caribisch eiland San Andres te gaan en een appartementje te huren aan het strand. Iets wat met Lola niet makkelijk was. Zo zie je maar ieder nadeel heeft zijn voordeel. Deze mini vakantie was heerlijk!

We konden dingen weer wat meer in perspectief zien en langzaam drong het tot ons door dat we eigenlijk reismoe waren. Belachelijk! Inderdaad. Maar toch gebeurt het. Na 14 maanden continu onderweg zijn, 'living the dream', zoals velen ons vertelt hebben, wordt ook dat een sleur. We vonden eigenlijk dat we het niet konden maken om uit te spreken dat we reismoe waren, want wie wil nou niet doen wat wij aan het doen zijn? Maar met samen lang op reis zijn hoort ook af en toe niet positief zijn over wat je aan het doen bent en dat eerlijk kunnen uiten na elkaar. Het duurde even maar wat bleek we dachten er allebei hetzelfde over. 'We hoeven ff niet nog meer geweldig mooie fantastische plekken te zien'. We willen gewoon een beetje basis, een beetje thuis, een beetje structuur en het liefst een beetje werken. Gek he hoe dat werkt :)

En dan komen we weer bij 'living the dream' want dat betekend volgens mij gewoon lekker doen waar je zelf zin in hebt. En als dat reizen is, doe je dat. Maar als dat ergens een langere tijd zitten en werken is doe je dat.

Dus dat doen we nu. We zijn sinds 2 weken aan het werk in Rambala Jungle Lodge (te vinden op internet) in the middle of nowhere, maar dit keer echt. Je vraagt je af waarom hier een lodge staat want het ligt ver afgelegen in de jungle in een gebied waar totaal geen toerisme is. Het loop dat ook niet storm! Maar de gasten die we krijgen zijn grappig en anders. Afgelopen week 13 Herbivoren gehad die helemaal lyrisch werden over kikkers en hagedissen. 's Nachts op pad en overdag slapen.....Wat wij dan weer niet wisten is dat dit Herbivoren gepaard gaat met best veel alchohol. En dat terwijl ze er zo braaf uitzien.
We werken als de gasten er zijn met eten voorbereiden ed en als er geen gasten zijn hebben we rijk voor onszelf en werken we voornamelijk aan het onderhouden van de cabana's, padden en zijn we bezig met het maken van een micro hydro voor het opwekken van electriciteit. Want ja dat hebben we niet.
Je zou zeggen dat we genoeg hebben van he simpele leven na 14 maanden Lola, maar nee we zijn nu op een plek zonder stroom, koelkast, internet of wat dan ook......maar wel onze eigen rivier, watervallen, miljoenen muggen, tig verschillende insecten, heerlijk gezellige colibri's, meerdere luiaards maar 2 in de boom voor ons, een open keuken, een open slaapkamer, een outdoor jungle douche en het echt tranquilo jungle experience.
We zijn boeken aan het verslinden als een gek en hebben eindelijk de ruimte, tijd en rust waar we al een hele tijd naar verlangen.
Het is grappig hoe alles zoveel helderder wordt als je even ophoudt met rennen.


En aangezien, de heerlijke plek waar we zitten, moeilijk te beschrijven is, hebben we het proberen op video vast te leggen.
Sorry voor het gehijg en gezweet na 1,5 uur in de zon lopen was dit misschien niet het beste moment om te gaan filmen.....

deel 1



deel 2 
































1 opmerking: