Lilian and Joost go slow! Eind 2013 verruilde we onze Nederlandse zekerheid voor een oude T2 VW busje genaamd 'Lola'. Ze bracht ons naar Chili, Argentinië, Patagonië, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia en Panama. Langzaam maar daadkrachtig. On the way hebben we geweldige mensen ontmoet en vrienden voor het leven gemaakt.
In 2015 bedachten we dat 'iets' meer vastigheid wilden en dus verruilden we ons nomanden-leven in voor reizen én werken. In Bonaire, Mexico en Sardinië werkten we als
kite-instructeur. In Oostenrijk runnen we een chalet en hebben we onze eerste kennismaking gemaakt met snowkiten.

Wat drijft ons: 'Vrijheid', 'Architect van je eigen leven zijn' en vooral 'Zoveel mogelijk kitesurfen op zoveel mogelijk verschillende plekken in de wereld'.

vrijdag 23 december 2016

Kerst in Oostenrijk

Fiss (Oostenrijk)

Ja daar zijn we weer! Te lang geleden dat we het blog betrokken hebben bij onze reis, maar het wordt weer eens tijd.
Dit jaar vieren we kerst in....Oostenrijk. Ik moest even nadenken waar we de afgelopen 3 jaar kerst hebben gevierd. Nou hier dus....en vorig jaar Tulum Mexico op het Caribean beach met een mojito in de hand....het jaar daarvoor in Colombia op de camping waar we goeie vrienden hebben gemaakt dankzij de Nederlandse oliebol.
Ja klinkt allemaal heel fantastisch en dat is het ook, maar we missen onze familie en vrienden extra tijdens deze dagen.



Gelukkig hebben we geen tijd om daarover na te denken, want morgen komen onze eerste 12 gasten.
Voor wie heb nog niet wist. We zijn op het moment gastheer en gastvrouw in een chalet in een Oostenrijks wintersport gebied.
Met deze 12 gasten gaan we dus kerst 2016 vieren. De kerstboom staat. Vandaag nog de laatste handen gelegd aan de buitenversiering en zelfs het vogelhuisje is in kersstijl. De huisbar zit vol met lekkere cava's (nee niet cavia's dat was kerst in Ecuador), prosecco, bailey's en lekkere wijnen. Ook hebben we nog op de valreep koffiekopjes, lunchborden, whiskey- en coctailglazen binnen gekregen. Wij zijn er dus klaar voor!



De afgelopen week waren leuk, spannend, zwaar en kwam er veel op ons af. Nog nooit eerder hebben we natuurlijk iets gerund en het doel hiervan is dan ook te investeren in het leren. Het hele chalet moest schoon, alles klaar gezet worden, boodschappen gedaan, voorstel rondje in het stadje en nodige bestellingen doen. Verder natuurlijk onze eigen formule bedenken en uitdagingen aangaan.
Bijvoorbeeld hoe krijg je een uitgebreid ontbijt buffet op 1 vierkante meter leuk neergezet. Of hoe kan je koken met alleen 2 pitjes. Maar vooral hoe maak je in godsnaam glazen douchedeuren efficiënt en goed schoon?!

Over een aantal maanden zullen we het jullie allemaal vertellen. Dan weten we precies hoe je het beste een 'stube' schoon krijgt. Hoe je zoveel mogelijk sneeuw in zo weinig mogelijk tijd ruimt en waar je tijd kunt winnen om toch lekker elf de piste op te gaan.
Hopelijk hebben we ook wat meer tijd om te schrijven dan het afgelopen jaar.

Alvast een hele fijne kerst gewenst!

Past (Oostenrijks voor klaar)
Lilian en Joost










Geen opmerkingen:

Een reactie posten