Lilian and Joost go slow! Eind 2013 verruilde we onze Nederlandse zekerheid voor een oude T2 VW busje genaamd 'Lola'. Ze bracht ons naar Chili, Argentinië, Patagonië, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia en Panama. Langzaam maar daadkrachtig. On the way hebben we geweldige mensen ontmoet en vrienden voor het leven gemaakt.
In 2015 bedachten we dat 'iets' meer vastigheid wilden en dus verruilden we ons nomanden-leven in voor reizen én werken. In Bonaire, Mexico en Sardinië werkten we als
kite-instructeur. In Oostenrijk runnen we een chalet en hebben we onze eerste kennismaking gemaakt met snowkiten.

Wat drijft ons: 'Vrijheid', 'Architect van je eigen leven zijn' en vooral 'Zoveel mogelijk kitesurfen op zoveel mogelijk verschillende plekken in de wereld'.

woensdag 15 januari 2014

Chili samengevat

Hoe ervaren wij Chili en wat kunnen jullie verwachten als je hier toevallig bent.

Eigenlijk is Chili het beste land om onze reis te beginnen. Het is een van de rijkste landen van de regio en álles is te koop hier. We gingen hier heen met het idee dat we steeds op de markt boodschappen moest doen en voornamelijk bonen moeten eten. Niets is minder waar. Ze hebben gigantische supermarkten hier en Chilenen hun lievelingseten is voooral vet. Empanadas, soort v kleine calzone pizza vaak gevuld met kaas en 1 ander ingredient. Gek zijn ze van een soort van knakworstjes die ze overal voor gebruiken. Zoals Completo waar wij inmiddels gek van zijn. Een lang broodje met een worst, tomaatjes erop, heel veel guacamole en mayo.

De taal van de Chilenen begonnen we steeds beter te begrijpen al schijnt het een dialect van het spaans te zijn. Na twee dagen in Argentinië missen wij het land en de inwoners al. (En de prijzen). We verstaan de Argentijnen niet.. vinden ze niet bijzonder vriendelijk en alles is duur.
Misschien heeft het te maken met dat we in een wintersport gebied zitten waar alex en maxima ook een huis hebben.
We gaan nog twee maal chili in dus misschien word deze text nog aangepast.  En waarschijnlijk onze indruk van Argentinië ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten