Lilian and Joost go slow! Eind 2013 verruilde we onze Nederlandse zekerheid voor een oude T2 VW busje genaamd 'Lola'. Ze bracht ons naar Chili, Argentinië, Patagonië, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia en Panama. Langzaam maar daadkrachtig. On the way hebben we geweldige mensen ontmoet en vrienden voor het leven gemaakt.
In 2015 bedachten we dat 'iets' meer vastigheid wilden en dus verruilden we ons nomanden-leven in voor reizen én werken. In Bonaire, Mexico en Sardinië werkten we als
kite-instructeur. In Oostenrijk runnen we een chalet en hebben we onze eerste kennismaking gemaakt met snowkiten.

Wat drijft ons: 'Vrijheid', 'Architect van je eigen leven zijn' en vooral 'Zoveel mogelijk kitesurfen op zoveel mogelijk verschillende plekken in de wereld'.

zondag 1 mei 2016

Bye Bye Caribbean

Mexico - Tulum

Bijna 6 maanden zijn we in Tulun, Mexico. Aan de ene kant is het snel gegaan aan de andere kant langzaam. We hebben ontzettend veel gewerkt en hebben wat betreft wind een goed seizoen gehad.
We hebben aardig verdiend maar daardoor niet heel veel tijd gehad om het land te zien.
De yucutan peninsula hebben we aardig gecovered maar buiten dat hebben we eigenlijk niets gezien.

De yucatan staat bekend om zijn onwijs groot systeem aan grotten en ondergrondse rivieren en meren, wat ze hier Cenotes noemen. Die hebben we uitgebreidt bezocht en ik moet zeggen het is als niets anders. Morgen hebben we 2 dagen vrij en gaan we naar het grootste Maya ruine complex Chitzeniza. Dan nog 2 weken werken en dan gaan we weer vandoor.
Oze baas en zijn vrouw, Muaricio en Rocio zullen we dan vaarwel zeggen en zo ook een paar instructeurs van andere scholen, waar we op de valreep nog bevriend zijn geraakt.

Voor ons nieuwe avontuur (maar je zou het ook sleur kunnen noemen) gaan we naar Italie, Sardinie.
Bedoeling is dat we daar voor Kitevillage Sardegna (www.kitevillagesardegna.com) gaan werken, een soort kite community met een camping, paar apartementjes en een kiteschool. Ongeveer een uur van Cagliari en hopelijk wel wat dichter bij een gezellig restaurantje en supermarkt. Waar we gaan wonen enzo is nog onduidelijk, maar wordt hopelijk snel wel duidelijker.

Maar voordat het zover is, hebben we besloten dat we een vakantie verdiend hebben. Veel mensen vergissen 'werken op een vakantieplek' met 'vakantie' en zo ook wij, waardoor we al meer dan een jaar aan de bak zijn zonder vakantie.
En als we dan toch zo dicht bij zijn wat een betere plek nu nog te bezoeken dan Cuba. Iedereen zegt dat je er moet geweest zijn voordat Fidel Castro overlijdt, dus dat gaan we doen.
Nu Obama als 1e president in 50 jaar Cuba bezocht heeft zal er ongetwijfeld langzaam (met de nadruk op langzaam) wat gaan veranderen in Cuba, dus moeten we er maar heen.

We hadden ook super graag wat meer in Mexico nog rondgereisd, maar het lijkt dat Cuba een houdbaarheidsdatum heeft en Mexico niet.
Terwijl we bezig zijn met de voorbereidingen hiervan beginnen we al in aanraking te komen met hoe Cuba verschilt van de rest van de wereld.
Het is uitzonderlijk om hotels, hostels, auto's online te boeken. Het meeste gaan met e-mailen of bellen. E als je dan toch wel een site vindt die bv auto's verhuurd moet je een request sturen dan moet iemand in cuba die goed keuren dan een week later krijg je een mail dat het goedgekeurd is en dan kan je betalen. En 9 van de 10 keer gaat dat niet goed met credit card. Oh ja Paypal ...dat hebben ze niet.
Dus dat beloofd wat.......

Veel liefs Joost en Lilian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten