Lilian and Joost go slow! Eind 2013 verruilde we onze Nederlandse zekerheid voor een oude T2 VW busje genaamd 'Lola'. Ze bracht ons naar Chili, Argentinië, Patagonië, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia en Panama. Langzaam maar daadkrachtig. On the way hebben we geweldige mensen ontmoet en vrienden voor het leven gemaakt.
In 2015 bedachten we dat 'iets' meer vastigheid wilden en dus verruilden we ons nomanden-leven in voor reizen én werken. In Bonaire, Mexico en Sardinië werkten we als
kite-instructeur. In Oostenrijk runnen we een chalet en hebben we onze eerste kennismaking gemaakt met snowkiten.

Wat drijft ons: 'Vrijheid', 'Architect van je eigen leven zijn' en vooral 'Zoveel mogelijk kitesurfen op zoveel mogelijk verschillende plekken in de wereld'.

dinsdag 25 februari 2014

ijsje? Glacier Perito Moreno en andere

El Calafate en parque nacional los glaciares


Nu al het hoogtepunt van onze trip.. Gletsjer Perito Moreno, 5km breed en 60m hoog!!!

Dit oeroude natuurgeweld is zo sereen maar zo bruut tegelijkertijd! De geluiden die het krakend ijs veroorzaakt is een teken van de krachten die het bewegende ijs teweegbrengen. Dit is een van de weinige gletsjers ter wereld die nog steeds groeit, op sommige plaatsen 2 meter per dag! Het resulteert in krakende afbrekende stukken ijs die in het meer vallen.. onbeschrijfelijk eigenlijk.

Zoals alle mooie dingen in de wereld is dit een toeristische trekpleister maar door stiekem in het nationaal park te slapen en zonsondergang te kijken en om 6.30u zonsopgang, zonder busladingen toeristen, maakte de ervaring alleen maar mooier. (lang leve je eigen busje, met dank aan 4amigo's voor de tip voor parkeerplaats!)








en Glacier Upsala & Glacier Spegazzini met de boot:









1 opmerking: