Lilian and Joost go slow! Eind 2013 verruilde we onze Nederlandse zekerheid voor een oude T2 VW busje genaamd 'Lola'. Ze bracht ons naar Chili, Argentinië, Patagonië, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia en Panama. Langzaam maar daadkrachtig. On the way hebben we geweldige mensen ontmoet en vrienden voor het leven gemaakt.
In 2015 bedachten we dat 'iets' meer vastigheid wilden en dus verruilden we ons nomanden-leven in voor reizen én werken. In Bonaire, Mexico en Sardinië werkten we als
kite-instructeur. In Oostenrijk runnen we een chalet en hebben we onze eerste kennismaking gemaakt met snowkiten.

Wat drijft ons: 'Vrijheid', 'Architect van je eigen leven zijn' en vooral 'Zoveel mogelijk kitesurfen op zoveel mogelijk verschillende plekken in de wereld'.

maandag 10 maart 2014

Halverwege de "O" circuit

Torres del Paine. Door Joost dag 4  vd trekking:
De meeste mensen (van de 150.000) die parc national Torres del Paine bezoeken, doen een vijfdaagse wandeling genaamd 'the W'. Wij kunnen wij natúúrlijk niet achterblijven. Wij besloten maar gelijk de 9 daagse te doen genaamd 'the O' of 'el circuit'.
Terwijl ik dit schrijf liggen we in een tentje klaar om te slapen na dag 4 om 9uur savonds, wetende dat we een bergpas moeten beklimmen met regen en windstoten van 90km/p/u morgen.
Voor deze wandeling 'moeten' we zelf alles meenemen aan ransoen, dat betekend dat we letterlijk ' op ransoen zijn'. Alles hebben we afgewogen en de tassen zijn nog steeds zwaar. Niet alleen ben je dan blij om iets te eten maar ook hoef je het daarna niet meer te dragen. Met de bodemdrift van Joost is dit concept soms wat lastig.
Het voordeel van de grotere wandeling is dat er minder mensen de paden bewandelen,  dus we zijn met een select groepje (gringos) gezellig 'savonds aan het koken om campinggas.  Instant, gevriesdroogd, pasta of rijst.. dat staat er op het menu. Veel chocola, nootjes en sporttape voor de blaren! 
Morgen de bergpas op 1200m met hopelijk wat uitzicht op gletsjer Grey. Zal 't het hoogtepunt zijn waar we het voor doen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten